Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Έχω ένα μωρό 2 μηνών. Πώς να αποστειρώσω τα μπιμπερό του;

ΜΠΙΜΠΕΡΟ-ΜΩΡΟ-1.jpg

Το τάισμα του μωρού με μπιμπερό αποτελεί σίγουρα μια χρονοβόρα διαδικασία αποστείρωσης, ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο, καθώς το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν έχει πλήρως αναπτυχθεί.

Τι θα χρειαστείτε
Μία βούρτσα καθαρισμού μπουκαλιών και μια συσκευή αποστείρωσης.

Βασικοί κανόνες αποστείρωσης 1ου εξαμήνου

  1. Πριν αποστειρώσετε τον εξοπλισμό, πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας.
  2. Η συσκευή αποστείρωσης είναι αποτελεσματική, αν προηγουμένως έχετε πλύνει τις θηλές, τα καπάκια, τα μπουκάλια, τις πιπίλες και όλα τα μέρη του θήλαστρου με καυτό νερό και σαπούνι. Οι θηλές πρέπει να πλένονται και από τις δύο πλευρές. Χρησιμοποιήστε βουρτσάκι για να απομακρύνετε τα υπολείμματα από τα δύσκολα σημεία.
  3. Έπειτα, βράζετε ή βάζετε στον αποστειρωτή τα μπιμπερό.

Βρασμός: Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και ελάχιστες σταγόνες λεμονιού ή ξυδιού (για τα άλατα) και τοποθετείτε μέσα όλα τα εξαρτήματα. Σκεπάζετε το σκεύος και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Φροντίζετε τα θήλαστρα ή οι πιπίλες να μην ακουμπούν τον πάτο της κατσαρόλας, γιατί μπορεί να σκάσουν ή να κάνουν ρωγμές. Στο τέλος, χύνετε χύστε το νερό, αφήνοντας μέσα τα υλικά που αποστειρώσατε.

Αποστειρωτής: Ακολουθείστε προσεκτικά τις οδηγίες του κάθε κατασκευαστή και βεβαιωθείτε ότι το άνοιγμα των μπιμπερό και οι θηλές είναι τοποθετημένα προς τα κάτω.

  1. Μετά την αποστείρωση τοποθετείτε με καθαρά χέρια τα αποστειρωμένα αντικείμενα σε καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα για να στραγγίξουν.
  2. Μπορείτε να διατηρήσετε τα αποστειρωμένα μπιμπερό στο ψυγείο σας μέχρι 24 ώρες.
  3. Μη σκουπίζετε και μην ξαναξεπλένετε τα μπιμπερό πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.