Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Παρακολούθηση κύησης με ολιστική προσέγγιση

ΣΤΗ-ΦΥΣΗ-e1449006502929.jpg

Καλώς ήρθατε στη μαιευτική μας οικογένεια. Για εμάς, η εγκυμοσύνη αποτελεί μια μοναδική εμπειρία ζωής κάθε γυναίκας και του συντρόφου της. Αποτελεί μία απόλυτα φυσιολογική κατάσταση και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ασθένεια. Είναι συναρπαστική μα ταυτόχρονα πολύ απαιτητική. Γι’ αυτό λοιπόν εμείς είμαστε δίπλα σας, να σας φροντίσουμε  προσωπικά, προκειμένου να μπορέσετε να απολαύσετε αυτή τη μοναδική περίοδο της ζωής σας. Δυναμικά και όχι παθητικά, με γνώση και εξατομικευμένη φροντίδα, ώστε να φέρετε στον κόσμο ένα υγιές μωρό με τον τρόπο που επιθυμείτε.

Παρακολούθηση κύησης με ολιστική προσέγγιση

Αυτό που επιδιώκουμε είναι να σας βοηθήσουμε να απολαύσετε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης σας χωρίς άγχος, επιτυγχάνοντας μοναδική ισορροπία μεταξύ των σκέψεων και συναισθημάτων, του σώματος σας και του μωρού σας. Όλα μπορούν να επηρεάσουν το ένα το άλλο.

Είναι γνωστό πως οτιδήποτε σκέφτεστε και νοιώθετε – αν είστε αγχωμένες και ανήσυχες, ή, ήρεμες και χαλαρές,  μπορεί να επηρεάζει, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, τον τρόπο που λειτουργεί το σώμα σας.

Ο τρόπος με τον οποίο φροντίζετε και θρέφετε το σώμα σας, έχει άμεση σχέση με τα θεμέλια υγείας που θέτετε για το μωράκι που αναπτύσσεται μέσα σας. Αρνητικά συναισθήματα, στρες, κακή διατροφή, έλλειψη ύπνου, απουσία άσκησης και φυσικής δραστηριότητας, κάθε ένα από αυτά μεμονωμένα αλλά και όλα μαζί, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την εγκυμοσύνη σας, που πρέπει να είναι η πιο όμορφη και αισιόδοξη περίοδος της ζωής σας.

Πιστεύοντας ακράδαντα πως η εγκυμοσύνη είναι μία απόλυτα φυσιολογική κατάσταση και όχι ασθένεια, έχουμε σχεδιάσει την παρακολούθηση σας τους εννέα αυτούς μήνες με τέτοιο τρόπο, ώστε να σας βοηθήσουμε να απολαύσετε με το καλύτερο δυνατό τρόπο όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και να δημιουργήσετε τις καλύτερες ψυχοσωματικές συνθήκες όχι μονάχα για το μωρό σας, αλλά και για την περίοδο μετά τον τοκετό.

Κατά την προγεννητική φροντίδα, δίνουμε μεγάλη σημασία στον τρόπο που βιώνει την εγκυμοσύνη όχι μονάχα η έγκυος γυναίκα αλλά και ο σύντροφος της. Η πείρα μας έχει δείξει πως τις περισσότερες φορές οι ανησυχίες των δύο είναι πολύ διαφορετικές, και ένας ήρεμος, σωστά ενημερωμένος σύζυγος, αποτελεί το καλύτερο στήριγμα της εγκύου, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μετά.

Η εγκυμοσύνη πρέπει να είναι μία μοναδική περίοδος στη ζωή κάθε ζευγαριού, που να μπορεί να την απολαμβάνει χωρίς να αναλώνεται σε λάθος πράγματα. Με αυτό κατά νου, έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα που μπορεί να σας προσφέρει ένα πρόγραμμα ολιστικής προσέγγισης της εγκυμοσύνης και του τοκετού.

Στόχος του προγράμματος αλλά και επιθυμία μας είναι, να σας παρέχουμε όλη την απαραίτητη πληροφόρηση (evidence based)  και ψυχοσωματική υποστήριξη που απαιτείται για μία υγιή και ανέμελη εγκυμοσύνη. Η εγκυμοσύνη και η γέννα είναι δύο από τα πλέον απαιτητικά γεγονότα στη ζωή μιας γυναίκας, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Κάθε ζευγάρι επιθυμεί για το μωρό του το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή. Πιστεύουμε λοιπόν ότι μια συνδυασμένη και ολιστική ιατρική προσέγγιση θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε συναισθηματικά, ψυχικά και σωματικά.

Η σωστή προετοιμασία θα ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο σώμα σας και θα σας προετοιμάσει κατάλληλα για τη γέννηση και τον ερχομό του μωρού σας.

Πιστεύουμε πως το δέσιμο με το μωρό σας μπορεί και πρέπει να γίνει από το ξεκίνημα της εγκυμοσύνης και όχι μόνο κατά την διάρκεια του τοκετού και μετά. Το σώμα της μητέρας είναι για το μωράκι ο κόσμος όλος  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι εμπειρίες που βιώνει το μωρό όσο αναπτύσσεται μέσα στη μήτρα μιας γυναίκας, θεωρείται πως μπορούν να επηρεάσουν τη μελλοντική υγεία του, ακόμα και το ψυχοσυναισθηματικό του κόσμο. Το φαγητό που τρώτε, ο τρόπος που φροντίζετε το σώμα σας, ακόμα και το πως διαχειρίζεστε το στρες και τα συναισθήματα σας, μπορούν να επηρεάσουν το μωρό σας μέσα στην μήτρα.

Με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε εσάς και την εγκυμοσύνη σας, έχετε την ευκαιρία να κάνετε τη διαφορά. Η ομάδα μας είναι εδώ για να προσφέρει τη σωστή καθοδήγηση σας τους υπέροχους αυτούς 9 μήνες, με σιγουριά και ασφάλεια. Μπορούμε να σας αφιερώσουμε όσο χρόνο θέλετε για να να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σας.

Θέλουμε να είμαστε για εσάς η πηγή που θα σας κρατήσει ήρεμους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα σας εμπνεύσει και θα σας προετοιμάσει κατάλληλα για ένα δυναμικό τοκετό και επίσης θα σας βοηθήσει τις πρώτες μέρες με το μωρό σας. 

Να θυμάστε, πως η παρακολούθηση σας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προσαρμόζεται πάντα στα προσωπικά δεδομένα, το ιατρικό ιστορικό και τις επιθυμίες του κάθε ζευγαριού.

Δημήτρης Μπιλάλης MBBCh MMedSc CCST FRCOG

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.