Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Γιατί έχω αιμορραγία μετα τη σεξουαλική επαφή;

31807785_m-1.jpg

Η κολπική αιμορραγία μετά τη σεξουαλική επαφή μπορεί να οφείλεται σε πολλά αίτια. Ένα από τα αίτια αυτά είναι η κολπική ξηρότητα. Οι ορμονικές αλλαγές που παρουσιάζουν οι θηλάζουσες μητέρες ή οι  μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, μπορεί να προκαλέσουν κολπική ξηρότητα η οποία δρώντας συνεργιστικά με την τριβή κατά την επαφή, μπορεί να οδηγήσουν σε αιμορραγία.

Όμως, στη περίπτωση που δεν αντιμετωπίζετε κολπική ξηρότητα, αλλά παρουσιάζετε αιμορραγία μετά από κάθε σεξουαλική επαφή, αυτό υποδεικνύει ότι ο τράχηλος εμφανίζει μία ευαισθησία και μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως τα χλαμύδια και η γονόρροια, μπορεί να προκαλέσουν αλλοιώσεις στον τράχηλο που μπορεί να αιμορραγούν με τη σεξουαλική επαφή.

Διαβάστε επίσης:

Δυσπαρευνία.

Πρόωρη Εμμηνόπαυση

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.