Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

ΑΜΗΝΟΡΡΟΙΑ

e1451320375628.jpg

Ο όρος αμηνόρροια περιγράφει την κατάσταση που μια γυναίκα δεν είχε ποτέ έμμηνο ρύση ή είχε και ξαφνικά σταμάτησε να έχει.  Ως πρωτοπαθής αμηνόρροια ορίζεται η απουσία της περιόδου από την ηλικία των 16 ετών μαζί με την απουσία ανάπτυξης του στήθους και της ηβικής τριχοφυΐας. Δευτεροπαθής αμηνόρροια ορίζεται η απουσία της περιόδου τουλάχιστον για 6 μήνες.

Η πιο συνηθισμένη αιτία για την αμηνόρροια είναι η εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση, καταστάσεις απόλυτα φυσιολογικές. Άλλες, παθολογικές αυτή τη φορά αιτίες μπορεί να είναι αναπτυξιακές ανωμαλίες της μήτρας και του κόλπου, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ωοθηκική ανεπάρκεια, ανορεξία, δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και υπερπρολακτιναιμία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαταραχές περιόδου: Τα προβλήματα του γυναικείου κύκλου

 

 

 

 

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.