Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Άνετος και ασφαλής ύπνος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

υπνος-e1453461372867.jpg

Όσο περνούν οι μήνες και η κοιλίτσα μεγαλώνει, ίσως είναι πιο άβολες οι μέχρι τώρα συνηθισμένες και βολικές στάσεις στον ύπνο. Αυτό είναι λογικό αφού αλλάζει το κέντρο βάρους του σώματος και η κοιλίτσα αποκτά άλλη διάσταση και θέλει τη δική της ιδιαίτερη φροντίδα και στον ύπνο.

Η κοιλίτσα που σας συντροφεύει αυτούς τους εννέα μήνες αναμονής είναι το μωρό σας! Καθώς κοιμάστε, αναπαύεται και εκείνο μαζί σας. Όταν με μία στάση σας ζορίζεται, σας δίνει «σήμα». Γίνεται, λοιπόν, πιο διασκεδαστικό να ψάχνετε μαζί μία βολική και άνετη στάση και για τους δυο σας!

Συνηθίζω να κοιμάμαι μπρούμυτα. Πώς θα συνηθίσω να κοιμάμαι στο πλάι;

Όταν είστε έγκυος, είναι αδύνατο να κοιμηθείτε μπρούμυτα και, επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε τον ύπνο ανάσκελα μετά το πρώτο τρίμηνο. Όταν ξαπλώνετε ανάσκελα, το βάρος της μήτρας πιέζει τη φλέβα που επιστρέφει το αίμα από το κάτω μέρος του σώματος στην καρδιά. Αυτό επιβραδύνει την παροχή αίματος στον πλακούντα, κάτι που θα μπορούσε να εμποδίσει το οξυγόνο καθώς και θρεπτικές ουσίες να φτάσουν στο μωρό σας.

Δοκιμάστε αυτές τις στάσεις για ασφαλή και άνετο ύπνο στην εγκυμοσύνη

  • Πειραματιστείτε με αρκετά μαξιλάρια, στηρίζοντας διάφορα μέρη του σώματός σας.

Ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας και άλλο ένα κάτω από τους γοφούς σας μπορεί να σας βοηθήσει να ισορροπήσετε στο πλάι πιο εύκολα. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό μαξιλάρι πίσω από την πλάτη σας ή μπροστά σας ή δοκιμάστε ένα μαξιλάρι σε ρόλο σφήνας, κάτω από το πλευρό ή το στήθος σας.

  • Αλλάξτε το στρώμα σας

Η αλλαγή στρώματος είναι επένδυση για καλύτερο ύπνο και καλύτερη υγεία και διάθεση. Αν ξυπνάτε με πόνους, η λύση ίσως είναι ένα πιο σταθερό και υποστηρικτικό για το σώμα σας στρώμα. Ένα στρώμα τύπου memory αγκαλιάζουν το σώμα, υποστηρίζοντας τον κορμό και τα άκρα σας και διευκολύνουν τον ύπνο σε μια νέα για σας θέση.

Όταν τελικά βολευτείτε, να θυμάστε ότι ο ύπνος στο πλάι ανακουφίζει την πίεση στην πλάτη σας. Καλό είναι, επίσης, να ξαπλώνετε στην αριστερή πλευρά, η οποία επιτρέπει μεγαλύτερη ροή αίματος στη μήτρα και τα νεφρά. Και, αν ξυπνήσετε μέσα στη νύχτα ανάσκελα, μην πανικοβληθείτε, απλά γυρίστε στο πλευρό σας.

 

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.