Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Δειγματοληψία

Safe-To-Give-Blood-During-Pregnancy-1.jpg

Ανάλογα με το είδος της γενετικής εξέτασης στην οποία υποβάλλεστε, το ιατρικό προσωπικό θα πρέπει να κάνει λήψη δείγματος αίματος, αμνιακού υγρού, δείγματος δέρματος ή άλλου ιστού τα οποία θα αποσταλούν στο εργαστήριο για ανάλυση.

Δείγμα αίματος

Πρόκειται για τη συνήθη διαδικασία αιμοληψίας για εξετάσεις, με βελόνα από φλέβα στο χέρι σας. Για τον έλεγχο σε νεογέννητα, το δείγμα αίματος λαμβάνεται από τσίμπημα στη φτέρνα του μωρού σας.

Δείγμα ιστού

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα δείγμα επιχρίσματος από το εσωτερικό του μάγουλου σας συλλέγεται για γενετικό έλεγχο.

Η αμνιοπαρακέντηση

Αυτή η προγεννητική εξέταση βασίζεται σε δείγμα του αμνιακού υγρού. Κατά τη διάρκεια της αμνιοκέντησης, ο γιατρός εισάγει μία λεπτή, κοίλη βελόνα μέσα από το κοιλιακό τοίχωμα στη μήτρα σας. Στη συνέχεια, γίνεται λήψη μικρής ποσότητας αμνιακού υγρού στη σύριγγα και η βελόνα απομακρύνεται.

Δειγματοληψία χοριακής λάχνης

Για αυτό το προγεννητικό τεστ, ο γιατρός σας παίρνει ένα δείγμα ιστού από τον πλακούντα. Ανάλογα με την περίσταση, το δείγμα μπορεί να ληφθεί με καθετήρα, μέσω του τραχήλου σας ή μέσω του κοιλιακού τοιχώματος και της μήτρας, χρησιμοποιώντας μια λεπτή βελόνα.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.