Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Πίστευα πως έχω τελειώσει με την εμμηνόπαυση από όταν ήμουν 51 χρόνων, στα 62 άρχισα να βιώνω πάλι τα συμπτώματα: εφίδρωση, πονοκέφαλο, αλλαγές στη διάθεση, αϋπνία, και ούτω καθεξής . Αναρωτιέμαι αν αυτό οφείλεται στην πτώση των ορμονών. Διαφορετικά, πού μπορεί να οφείλεται; Τι μπορώ να κάνω; Είναι δυνατόν να βιώνω τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μετά από τόσα χρόνια;

Είναι αλήθεια ότι 8 με 10 τοις εκατό των γυναικών θα συνεχίσουν να έχουν εξάψεις και νυχτερινή εφίδρωση για δέκα χρόνια ή περισσότερο μετά την έναρξη της εμμηνόπαυσης. Ωστόσο το να επαναληφθούν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης από μια ηλικία και έπειτα είναι αρκετά ασυνήθιστο,  εκτός και αν η γυναίκα ακολουθούσε  θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης  και διέκοψε. Σε αυτή την περίπτωση, οι γυναίκες που βρίσκονταν στη θεραπεία αυτή, μπορεί να εμφανίσουν υποτροπή των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Υπάρχουν επίσης και άλλες αιτίες έξαψης και νυχτερινής εφίδρωσης, όπως ορισμένα φάρμακα ( για παράδειγμα , αυτά που μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα ) και συνθήκες υγείας ( όπως ο διαβήτης και οι διαταραχές του θυρεοειδούς ) .

Το καλύτερο θα είναι να επισκεφτείτε και να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, γιατί τα συμπτώματα μπορεί να μην οφείλονται στην εμμηνόπαυση.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.