Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Ινομυώματα Μήτρας: Ο ρόλος ενός φαρμάκου για την χοληστερόλη στη θεραπεία τους και την πρόληψη μιας υστερεκτομής.

test_pap111-1.jpg

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που μόλις δημοσιεύθηκε, μία στατίνη ( simvastatin), ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως σε ασθενείς με υψηλή χοληστερόλη, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην καταπολέμηση των ινομυωμάτων της  μήτρας στις γυναίκες, λόγω του ότι εμποδίζει την ανάπτυξη των κυττάρων του λειομυώματος της μήτρας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως το φάρμακο αυτό λειτουργεί συνδυάζοντας διαφορετικούς τρόπους θεραπευτικής δράσης. Το φάρμακο, φαίνεται πως αναστέλλει τη φωσφορυλίωση μίας κινάσης που ρυθμίζεται εξωκυτταρικά και που παίζει βασικό ρόλο σε μοριακές λειτουργίες που οδηγούν στην ανάπτυξη νέων κυττάρων. Επιπλέον, το φάρμακο αυτό, φαίνεται πως σταματά την ανάπτυξη κυττάρων τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να πολλαπλασιάζονται, ενώ ταυτόχρονα επάγει επίσης τους απαραίτητους μηχανισμούς κυτταρικού θανάτου στα κύτταρα των όγκων.

“Στο σύνολο της, η πρωτοποριακή αυτή μελέτη, έρχεται να προσδιορίσει ένα νέο τρόπο με τον οποίο η σιμβαστατίνη προκαλεί το θάνατο των κυττάρων των ογκιδίων των ινομυωμάτων της μήτρας” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένας από τους κύριους ερευνητές, ο Darren Boehning, σε ένα δελτίο ειδήσεων.

Οι ερευνητές θα συνεχίσουν να μελετούν τη δράση του μορίου αυτού, με τις μοναδικές ιδιότητες καταπολέμησης των ινομυωμάτων της μήτρας όμως η κλινική της εφαρμογή δεν φαίνεται στο άμεσο μέλλον.

Ωστόσο, οι ερευνητές θεωρούν πως, εάν το φάρμακο συνεχίζει να αποδεικνύει την ικανότητά του να καταπολεμά τα μη-καρκινικά ινομυώματα της μήτρας, αυτό θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες όσον αφορά τη πρόληψη της υστερεκτομής σε πληθώρα γυναικών.

ΠΗΓΗ

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.