Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Κολπικές Εκκρίσεις

Οι κολπικές εκκρίσεις μπορεί να είναι παθολογικές ή φυσιολογικές. Παθολογικές αιτίες περιλαμβάνουν κολπικές μολύνσεις από μύκητες, κόκκους ή άλλα μικρόβια όπως η E. Coli. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και του κόλπου είναι επίσης σπάνιες αιτίες.  Το τεστ Παπ και η πλήρης  καλλιέργεια των κολπικών εκκρίσεων είναι απαραίτητες για την διάγνωση. Εάν η αιτία δεν μπορεί να διαγνωστεί, και το πρόβλημα δεν υποχωρεί τότε η γυναίκα πρέπει να υποβληθεί σε υστεροσκόπηση. Επίσης θα πρέπει η γυναίκα να υποβληθεί σε υπέρηχο για την εκτίμηση της λειτουργίας των ωοθήκων και σε ορμονικό έλεγχο.

Στο ιατρείο μας πραγματοποιείται πλήρης έλεγχος των κολπικών εκκρίσεων – έλεγχος για αερόβια και αναερόβια μικρόβια, μύκητες, μυκόπλασμα, χλαμύδια και ουρεόπλασμα και τριχομονάδες. Η βασική εξέταση καλύπτεται με τη συμμετοχή του ΕΟΠΠΥ.

Στην περίπτωση που χρειάζεται πιο λεπτομερής έλεγχος, πραγματοποιείται ποιοτικός και ποσοτικός προσδιορισμός μυκοπλασμάτων και χλαμυδίων με PCR.

Είναι πολύ σημαντικό ο έλεγχος να πραγματοποιείται με αυστηρά κριτήρια προκειμένου να μη γίνεται λάθος διάγνωση. Η αντιμετώπιση του κάθε περιστατικού γίνεται εξατομικευμένα και η παρακολούθηση ολοκληρώνεται όταν πλέον η γυναίκα είναι ελεύθερη συμπτωμάτων. Εάν έχετε κάποιες απορίες σχετικά με το ζήτημα αυτό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας που σας παρέχουμε.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.