Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

ΚΥΗΣΕΙΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

15966858411-1.jpg

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Κάθε εγκυμοσύνη έχει δυνητικά κάποιους κινδύνους. Όμως υπάρχουν συγκριτικά περισσότεροι κίνδυνοι, τόσο για την υγεία της μητέρας όσο και του μωρού, στην περίπτωση που η κύηση θεωρείται εξαρχής υψηλού κινδύνου. Τα αίτια μπορεί να αφορούν προυπάρχουσες παθολογικές καταστάσεις ή θέματα υγείας που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Παράγοντες κινδύνου θεωρούνται παθολογικές καταστάσεις σε προηγούμενη κύηση (πχ εκλαμψία), πολύδυμη κύηση, ή προχωρημένη αναπαραγωγική ηλικία της μητέρας.

Μερικές απο τις ασθένειες που αυξάνουν τον κίνδυνο για επιπλοκή κατά τη διάρκεια της κύησης είναι:

  • Καρδιοπάθεια
  • Νεφροπάθεια
  • Υπέρταση
  • Αυτοάνοσες ασθένειες
  • Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
  • Διαβήτης
  • Καρκίνος

Σε περίπτωση  χρόνιας πάθησης είναι σκόπιμο να ληφθούν, εφόσον είναι δυνατό, όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος επιπλοκής προτού ξεκινήσει η εγκυμοσύνη.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.