Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Πώς να αυξήσετε την παραγωγή μητρικού γάλακτος

ΘΗΛΑΣΜΟΣ-ΗΛΙΚΙΑ-1.jpg

Συχνά για διάφορους λόγους χρειάζεται η θηλάζουσα να αυξήσει την παραγωγή του μητρικού της γάλακτος. Η παραγωγή μητρικού γάλακτος είναι αλληλένδετη με την ζήτηση. Συνεπώς, απαιτείται να αυξηθεί η ζήτηση για να αυξηθεί και η παραγωγή.

Ας δούμε πώς να αυξήσετε την παραγωγή μητρικού γάλακτος:

  • Κάντε συχνές αντλήσεις μέσα στην ημέρα. Κάθε 2-3 ώρες για τουλάχιστον 30 λεπτά. Θα πρέπει να κάνετε τουλάχιστον 8 αντλήσεις την ημέρα. Ακόμη, να κάνετε σίγουρα μια άντληση μέσα στην νύχτα.
  • Χρησιμοποιήστε ένα καλό ηλεκτρικό θήλαστρο, προκειμένου να είναι αποδοτικό. Τα θήλαστρα διπλής άντλησης είναι χρήσιμα, γιατί κερδίζετε χρόνο.
  • Φροντίστε η χοάνη να είναι σε κατάλληλο μέγεθος, προκείμενου να γίνεται σωστή άντληση.
  • Φροντίστε να αδειάζει καλά το στήθος σας μετά την άντληση ή τον θηλασμό και μην το αφήνετε γεμάτο πάνω από πέντε ώρες.
  • Η άντληση διεγείρει την παραγωγή γάλακτος, αλλά το καλύτερο θήλαστρο είναι το μωρό σας. Όσο αυτό είναι δυνατό να βάζετε το μωρό στο στήθος να θηλάζει.
  • Επιδιώξτε την επαφή δέρμα με δέρμα με το μωρό σας. Αυτό θα αυξήσει την παραγωγή του γάλακτος σας.
  • Πριν τον θηλασμό ή την άντληση κάντε μασάζ στο στήθος σας, θα παρατηρήσετε πως το γάλα σας ρέει καλύτερα.
  • Φροντίστε να τρέφεστε καλά. Να καταναλώνετε περίπου 1800 θερμίδες την ημέρα και να πίνετε αρκετά υγρά, περίπου 2 λίτρα την ημέρα.

Διαβάστε ακόμη:
Υπερτροφές για το θηλασμό
Διατροφή της μητέρας στο θηλασμό: Τι πραγματικά ισχύει;

  • Προσπαθήστε να δίνετε το γάλα που αντλείτε με σύριγγα, κουτάλι ή ειδικό κύπελλο και όχι με μπουκάλι. Εάν θηλάζετε και δίνετε και με μπουκάλι είναι πιθανό το μωρό σας να εμφανίσει σύγχυση θηλών.
  • Κατά την διάρκεια του θηλασμού ή των αντλήσεων φροντίστε να κάνετε συχνές εναλλαγές στους μαστούς.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τρόπους για το πώς να αυξήσετε την παραγωγή του μητρικού γάλακτος.
Υπάρχουν και κάποια βότανα ή σκευάσματα τα οποία λέγεται πως αυξάνουν την παραγωγή.
Ο μάραθος, η μαγιά μπύρας, το fenugreek (τριγωνέλλα), το γαϊδουράγκαθο και το κόκκινο βατόμουρο, φαίνεται να αποτελούν επιπρόσθετα μέσα για το πώς να αυξήσετε την παραγωγή του μητρικού γάλακτος.

Καλό είναι να γνωρίζετε πως μόνα τους δεν έχουν αποτέλεσμα, θα πρέπει να συνδυαστούν και με τη αυξημένη ζήτηση (θηλασμούς και αντλήσεις).

Συμπερασματικά, το πώς να αυξήσετε την παραγωγή του μητρικού γάλακτος, δεν είναι κάτι δύσκολο.
Να θυμάστε πως η αύξηση του μητρικού γάλακτος, σχετίζεται με τη ζήτηση. Όσο περισσότερο διεγείρετε το στήθος, είτε μέσω του θηλασμού είτε μέσω των αντλήσεων με θήλαστρο, τόσο περισσότερο γάλα παράγεται.

Διαβάστε ακόμη:
Συμβουλές για επιτυχημένο μητρικό θηλασμό

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.