Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Προγεννητικός έλεγχος για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ). Γονόρροια και χλαμύδια.

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ-ΣΤΗΝ-ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ-1.jpg

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η ενεργή μόλυνση από Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, τόσο στην ανάπτυξη του εμβρύου, όσο και στην ομαλή έκβαση της κύησης. Επιπλέον, είναι πιθανή η μετάδοση της μόλυνσης στο έμβρυο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή κατά τον τοκετό, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του. Μελέτες καταλήγουν στο ότι οι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις που διαγιγνώσκονται προγεννητικά, είναι σημαντικοί προγνωστικοί παράγοντες σοβαρών μαιευτικών επιπλοκών. Για το λόγο αυτό ο προγεννητικός έλεγχος πριν από την επίτευξη της εγκυμοσύνης, αλλά και κατά την έναρξη της, είναι πολύ σημαντικός.

Η γονόρροια και τα χλαμύδια είναι δύο κοινά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) που προκαλούνται από βακτηριακές λοιμώξεις. Η μόλυνση από γονόρροια ή χλαμύδια σε μία έγκυο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο επιπλοκών, όπως είναι η παλίνδρομος κύηση και ο πρόωρος τοκετός.

Ο έλεγχος για Χλαμύδια και Γονόρροια  πραγματοποιείται μέσω μίας καλλιέργειας κολπικού υγρού, λαμβάνοντας δείγμα από τον κόλπο με τη βοήθεια ενός στυλεού. Εάν το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι θετικό, το άτομο φέρει τρέχουσα λοίμωξη και θα πρέπει να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή. Η καλύτερη προσέγγιση είναι η γυναίκα να λάβει αντιβιοτικά για τη θεραπεία της βακτηριακής λοίμωξης πριν από την εγκυμοσύνη ή πριν από τον τοκετό, αν η διάγνωση γίνει ενώ είναι ήδη έγκυος.

Διαβάστε επίσης: Θρομβοφιλία. Σε ποιες γυναίκες συνιστάται ο προγεννητικός έλεγχος;

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.