Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Πώς αντιμετωπίζεται η θρομβοφιλία;

ΣΤΗΝ-ΚΥΗΣΗ-e1452106897715.jpg

Η θεραπευτική αντιμετώπιση της θρομβοφιλίας εξαρτάται από:

  • Τον τύπο της θρομβοφιλίας.
  • Το προσωπικό και οικογενειακό ιστορικό
  • Το κλινικό προφίλ της ασθενούς
  • Τον συνδυασμό με άλλες παθολογικές καταστάσεις

Σε συνεργασία με τον αιματολόγο, θα κρίνουμε αν είναι απαραίτητο να λάβετε κάποια αντιπηκτική ή αντιαιμοπεταλιακή θεραπεία, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή και κατά την περίοδο της λοχείας. Τα αντιθρομβωτικά φάρμακα θα σταματήσουν την ανάπτυξη των θρόμβων σε περίπτωση που αυτοί έχουν ήδη σχηματιστεί και θα αποτρέψουν τη δημιουργία νέων.

Το είδος και η ένταση της θεραπείας θα πρέπει να εξατομικεύεται με βάση τις ανάγκες κάθε γυναίκας.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μία γυναίκα με θρομβοφιλία μπορεί να χρειαστεί να κάνει εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου πιο συχνά από τις γυναίκες που δεν έχουν θρομβοφιλία.

Επιπλέον, ο γιατρός σας μπορεί να ελέγχει την κατάσταση του εμβρύου μέσω των ακόλουθων εξετάσεων :

  • Υπέρηχος

Μέσω του υπερήχου, ο γιατρός θα εξετάσει την ενδομήτρια αύξηση και ανάπτυξη του εμβρύου, ενώ το υπερηχογράφημα Doppler θα ελέγξει τη ροή του αίματος στην ομφαλική αρτηρία.

  • ΝST

Η παρακολούθηση του εμβρυϊκού καρδιακού ρυθμού γίνεται με τη δοκιμή NST και ελέγχει τον καρδιακό ρυθμό του εμβρύου στη μήτρα, αλλά και τις αλλαγές του καρδιακού ρυθμού, όταν αυτό κινείται.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.