Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και Γονιμότητα. Πόσο σημαντικός είναι ο έλεγχος για αυτά στην προσπάθεια σύλληψης;

29804657_m-1.jpg

Τα ΣΜΝ μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη γονιμότητα ενός ζευγαριού.

Ποιους ελέγχους πρέπει να κάνετε:

Τεστ Παπ

Είναι καλό να μην αμελείτε τον ετήσιο γυναικολογικό σας έλεγχο και να πραγματοποιήσετε ένα Τεστ Παπανικολάου πριν μείνετε έγκυος. Είναι προτιμώτερο αν τυχόν υπάρχει κάποια αλλοίωση των τραχηλικών κυττάρων να είναι γνωστό από πριν , ώστε να δωθεί η πρέπουσα προσοχή και τυχόν θεραπεία.

Έλεγχος για χλαμύδια

Τα χλαμύδια είναι ένα κοινό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ), που προκαλείται από το βακτήριο, Chlamydia trachomatis. Στις γυναίκες, μία αθεράπευτη μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί στις σάλπιγγες και να προκαλέσει τη δημιουργία ουλώδους ιστού, απόφραξης, ακόμα και υδροσάλπιγγας, μειώνοντας τη γονιμότητα και αυξάνοντας την πιθανότητα μίας εξωμήτριας κύησης.

Στους άνδρες, εάν η λοίμωξη αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να προκαλέσει επιδιδυμίτιδα (λοίμωξη στους αγωγούς των όρχεων όπου ωριμάζει το σπέρμα). Αν η επιδιδυμίτιδα γίνει χρόνια μπορεί να οδηγήσει σε συρρίκνωση των μολυσμένων όρχεων, αποστήματα, μολυσμένες πληγές στην περιοχή του όσχεου και τελικά, σε στειρότητα.

Άλλες λοιμώξεις που μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητα είναι η Βλεννόρροια, η Σύφιλη, ο Έρπης των γεννητικών οργάνων, ο HIV και η Ηπατίτιδα Β.

Διαβάστε επίσης:

Προστασία από τον HPV

Μυκόπλασμα γεννητικών οργάνων: Ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.