Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Τι είναι ο γενετικός έλεγχος

e1451922907862.jpg

Ο γενετικός έλεγχος περιλαμβάνει την εξέταση του DNA σας, τη χημική βάση δεδομένων που περιέχει εντολές για τις λειτουργίες του σώματός σας. Ο γενετικός έλεγχος μπορεί να αποκαλύψει αλλαγές ή μεταβολές στα γονίδιά σας που μπορεί να προκαλέσουν ασθένεια.

Παρά το γεγονός ότι οι γενετικές αναλύσεις μπορούν να παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για τη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη ασθενειών, υπάρχουν περιορισμοί. Για παράδειγμα, εάν είστε ένα υγιές άτομο, ένα θετικό αποτέλεσμα από τις γενετικές αναλύσεις δε σημαίνει ότι κατ’ ανάγκη θα εκδηλωθεί κάποια ασθένεια. Από την άλλη πλευρά, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα αρνητικό αποτέλεσμα δεν εγγυάται ότι δε θα προκύψει καμία διαταραχή.

Η συζήτηση με το γιατρό σας ή ένα γενετικό σύμβουλο για το τι σημαίνουν τα αποτελέσματα είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία του γενετικού ελέγχου.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.