Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΚΥΚΛΟ

fertility-test111-1.jpg

Τι είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση σε φυσικό κύκλο

Η εξωσωματική γονιμοποίηση χωρίς φάρμακα, δηλαδή εξωσωματική γονιμοποίηση σε φυσικό κύκλο, είναι μια ασφαλής εναλλακτική επιλογή για αρκετά ζευγάρια που δε θέλουν να κάνουν χρήση των ορμονών που χρησιμοποιούνται για την υπογονιμότητα. Λόγω της απουσίας φαρμακευτικής αγωγής, σαν μέθοδος θεωρείται πιο ασφαλής για την υγεία καθώς περιέχει λιγότερους κινδύνους για τον οργανισμό που συνδέονται με τις συμβατικές θεραπείες γονιμότητας.

Πώς γίνεται ο Φυσικός Κύκλος

Κάθε μήνα, μία γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας, απελευθερώνει ένα ώριμο ωάριο από τις ωοθήκες κατά τη διαδικασία της ωοθυλακιορρηξίας.  Το ωάριο αυτό έχει αναπτυχθεί και ωριμάσει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα περίπου 90 ημερών, με τις φυσικές ορμόνες που κυκλοφορούν στο σώμα της γυναίκας.

Αντί λοιπόν μία γυναίκα να υποβληθεί σε πολλαπλή διέγερση των ωοθηκών, που θα την αναγκάσει να παράγει πολλαπλά ώριμα ωάρια σε πολύ μικρότερο όμως χρονικό διάστημα, γεγονός που δε συμβαδίζει με τη φυσιολογία του αναπαραγωγικού συστήματος, κατά τη διάρκεια ενός φυσικού κύκλου συλλέγεται αυτό το ένα ωάριο που παράγεται φυσικά κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου.

Λόγω του ότι το ωάριο αυτό δεν έχει “βιασθεί” να ωριμάσει, θεωρείται καλής ποιότητας (εφόσον δε συντρέχουν και άλλοι λόγοι) και τα ποσοστά επιτυχίας και η επίτευξη εγκυμοσύνης ενός ιδανικού φυσικού κύκλου παραμένουν αρκετά υψηλά, εφάμιλλα με αυτά ενός κύκλου με διέγερση των ωοθηκών. 

Ποιες είναι ιδανικές υποψήφιες για ένα φυσικό κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης

Ιδανικές υποψήφιες για ένα φυσικό κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι οι γυναίκες που:

  • Προτιμούν μια πιο φυσική, εναλλακτική προσέγγιση όσον αφορά την υπογονιμότητα
  • Δεν πρέπει να υποβληθούν σε ορμονική θεραπεία λόγω βεβαρυμένου ιστορικού
  • Είναι μεγαλύτερης ηλικίας ή/και έχουν φτωχή ανταπόκριση κατά τη διάρκεια της διέγερσης με φάρμακα
  • Έχουν ορμονικό προφίλ (πχ υψηλή FSH, πολύ χαμηλή  AMH) που δεν επιτρέπει τη χρήση φαρμάκων διέγερσης των ωοθηκών
  • Θέλουν να αποφύγουν την ταλαιπωρία των καθημερινών ενέσεων.
  • Θέλουν να μειώσουν σημαντικά το κόστος της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι, για πάρα πολλές γυναίκες, η λύση δεν είναι ούτε επιθετικά πρωτόκολλα διέγερσης, ούτε όμως και η χρήση δανεικών ωαρίων που πολύ εύκολα πλέον προτείνεται ως λύση μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Καταλαβαίνουμε ότι κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και πρέπει, όσο δύσκολο και αν είναι, κάθε φορά να προσαρμόζουμε το σχέδιο θεραπείας της κάθε ασθενούς με βάση τη συνολική αξιολόγηση του ζευγαριού και το προσωπικό ιστορικό (υπο)γονιμότητας τους.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση σε φυσικό κύκλο, αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για πολλές και διαφορετικές κατηγορίες γυναικών.

Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τα ποσοστά επιτυχίας μιας γυναίκας με τα δικά της ωάρια, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το ορμονικό της προφίλ (υψηλή FSH/χαμηλή AMH),  μετά από ειδική προετοιμασία και σωστή παρακολούθηση.

Γιατί τελικά, είναι κυρίως η ποιότητα που μετράει, όχι μόνο η ποσότητα, και χρειάζεται μόνο ένα καλό ωάριο για ένα υγιές μωρό.

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.