Ό,τι καλύτερο για την υγεία σου

Έξυπνες συμβουλές για να χάσετε κιλά, ενώ θηλάζετε.

ΘΗΛΑΣΜΟΣ-1-1.jpg

Ο θηλασμός βοηθά στην απώλεια βάρους μετά τον τοκετό. Γι’αυτό εκμεταλλευτείτε την κατάσταση, καθώς ταυτόχρονα με την παροχή όλων των πλεονεκτημάτων του μητρικού θηλασμού στο μωρό σας,  μπορείτε να επιτύχετε και το χάσιμο των περιττών κιλών σας, με γρήγορο και υγιεινό τρόπο.  Συγκεκριμένα, με τον αποκλειστικό θηλασμό δαπανάτε περίπου 850 θερμίδες την ημέρα. Όμως, για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες.

Έξυπνες συμβουλές για να χάσετε κιλά, ενώ θηλάζετε:

  • Αποφύγετε την κατανάλωση έτοιμων τροφίμων και απλών υδατανθράκων, τις  περιόδους έντονης πείνας και κούρασης.
  • Διώξτε το άγχος. Δεν χρειάζεται να έχετε εμμονή με τα κιλά που αποκτήσατε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Το σωστό χάσιμο βάρους απαιτεί χρόνο.  Ειδικά τις 2 πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό, επικεντρωθείτε απλά στο βρέφος σας και τις ανάγκες του. Μόλις εγκλιματιστείτε στις νέες συνθήκες της ζωής σας (ιδανικά γύρω στις 6 εβδομάδες μετά τον τοκετό), τότε μπορείτε να ακολουθήσετε ένα εντατικό πρόγραμμα για την απώλεια του βάρους σας.
  • Μην υποκύπτετε στους πειρασμούς. Αντικαταστήστε τα πρόχειρα, τυποποιημένα και παχυντικά σνακ με  φρούτα, λαχανικά και συνθέτους υδατάνθρακες (προϊόντα ολικής αλέσεως).
  • Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε κιλά. Τρώτε κάθε τρεις ώρες προκειμένου να διατηρήσετε  τα επίπεδα σακχάρου σας σταθερά. Επίσης, προσπαθήστε να κατανείμετε τις ημερήσιες θερμίδες σας, σε 6 γεύματα την ημέρα.
  • Αγοράστε τα κατάλληλα τρόφιμα (όχι παχυντικά λιπαρά). Για παράδειγμα, στο ψυγείο σας καλό είναι να υπάρχουν : κρέας, ψάρι, φρούτα, λαχανικά και σύνθετοι υδατάνθρακες.
  • Μειώστε λίγο τις θερμίδες που καταναλώνετε. Προσπαθήστε οι θερμίδες σας να κυμαίνονται γύρω στις 1,800 την ημέρα και  να προέρχονται από σωστή και ισορροπημένη διατροφή.
  • Ξεκινήστε την εντατική άσκηση. Αν βρίσκεστε σε καλή φυσική κατάσταση και μετά τις 6 εβδομάδες απο τον τοκετό, τότε η γυμναστική μπορεί να γίνει ένας ακόμα σύμμαχός σας για το αδυνάτισμα.
  • Πίνετε αρκετό νερό κι άλλα υγρά. Το νερό είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση και τη διατήρηση της ομοιόστασης του οργανισμού σας.

Μην κάνετε υπερβολές και δίαιτες. Το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει στην αρχική του μορφή. Εσείς απλά ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές, οι οποίες σε συνδυασμό με το θηλασμό θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά. 

 

Σχετικά

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας έχει ως στόχο την πληροφόρηση των χρηστών-επισκεπτών της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας. Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη, έγγραφη άδεια απο το διαχειριστή της σελίδας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου και υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου-Νόμος 212/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Βρείτε μας στο κινητό σας

qr code

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

για να λαμβάνετε χρήσιμα νέα για την υγεία σας.

* Με την εγγραφή σας στο Newsletter αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που περιγράφεται εδώ

Copyright by Women's Health Clinic. All rights reserved.